Morgenmaden bliver næppe bedre end denne
Dette er min yndlings-morgenmad for tiden – banangrød med topping! Det er super nemt, virkelig sundt og en fryd for øjet. Selv min kæreste er blevet ret vild med den, selvom han først kiggede mærkeligt på mig da jeg dryssede lakrids på min morgenmad – nu laver han det selv hver morgen!
Grøden er ret sød og man kan sagtens spise den uden sukker på toppen, jeg synes bare lige det er prikken over i’et. Selve grøden er også baby-venlig så tøv ikke med at komme den i lilleputten – den plejer at være et hit! 🙂 Og så er den jo for øvrigt vegansk!
Ingredienser (1 person)
Grød:
- 1 dl havregryn
- 2 dl mandelmælk (man kan både bruge sødet og usødet, og alm. mælk kan også gå an)
- 1 banan (gerne moden/overmoden)
- Et lille drys salt
Topping:
- En teskefuld rørsukker
- En håndfuld blåbær
- En håndfuld hindbær
- Et drys frysetørret hindbær
- Et drys kokosflager
- Et lille drys lakridspulver (Jeg bruger “Raw liquorice powder” fra Johan Bülow. Det kan virke dyrt men den holder i evigheder)
Bland havregryn og mandelmælk i en skål og tilsæt salt. Skær bananen i meget tynde skiver og bland dem i grøden. Kom grøden i mikroovnen til den har den rette konsistens – jeg plejer at give det ca. 3 minutter. Drys herefter sukker på toppen og pynt med bær, kokos, frysetørret hindbær og til sidst et lille drys lakridspulver.
Velbekomme! 🙂
Gratulerer kjære Berit. Både at duhar fått deg superfin blogg, men også for at du er så ærlig å sette ord på dette som vi er så mange som sliter med.
klem fra Stini
DVS vihar vel ikke alle vært såååå nær en liten kastrofe som deg. I såung alder.
Jeg er så glad for at du er blitt en fornuftig ung dame og klart deg så bra. Det er du tydeligvis klar over selv også. Du er bare fantstisk Berit med eller uten mave.